Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Használd a tanult képletet, képleteket!
M=F·k
F=M/k
k=M/F
Egyensúlyt kér, tehát a bal oldali forgatónyomatéknak ugyan annyinak kell lenni, mint a jobboldalinak.
Itt is kihasználhatod az erők, illetve erőkarok arányát, úgy, mint a másik feladatnál.
Ügyelj, hogy az erőkarok egyforma mértékegységben legyenek. (nem fontos az erőkart ennél a feladatnál mindenhol méterbe váltani.
Próbálkozz, ha nem megy segítünk!
0