Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika4

Főoldal » Általános iskola » Fizika
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1 m = 100 cm
1 m² = 100·100 cm² = 10 000 cm²
Ezért 150 cm² = 150/10000 m² = 0,015 m²

Ezért 150 cm² = 150/10000 m² = 0,015 m²
A = 0,015 m2
p = 30000 Pa
F = ?

p = F/A

30000 Pa = F/0,015m2

F = 30000 Pa * 0,015 m2 = 450 N
0