Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1166
Egy lant húrja 90cm hosszan van kifeszíte, így 200Hz-es hangot ad. A lantművész 60cm-nél lefogja a húrt. Milyen magas hangot hallhatunk? Hol kell lefognia a húrt, hogy 500Hz-es hangot hallhassunk?


Fecó kirándulni ment a kanyonba. Közvetlenül mellette, tőle jobbra és balra is, magas sziklafal húzódott. Egy kilátást követően 0.6 és 0,7 mp múlva hallotta vissza a saját hangját. Miért hallott két visszhangot? Milyen széles volt a kanyon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
1.
90 cm - 200 Hz
60 cm - 300 Hz (Mert a 60 cm a 90cm 2/3-a ezért a 200 Hz 3/2-e lesz ezért 300Hz)

36 cm - 500 Hz (mert az 500Hz a 200Hz 5/2-e ezért a 90cm a 2/5 lesz azaz 36 cm)
0

2.
1 s alatt 340m, akkor 0,6s alatt
0,6*340 = 204 m-t,
0,7 s alatt
0,7*340 = 238 m-t tett meg oda-vissza.
A kanyon az úthosszak szélességének a fele.
204+238 = 442
442 : 2 = 221 m
0