Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna ebben a feladatban segiteni? Elore is koszonom.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1236
Számítsd ki!
1.) Mekkora a henger felszíne és térfogata, ha sugara 12 cm, magassága 5 dm?
2.) Mekkora a henger felszíne és térfogata, ha átmérője 4 dm, magassága 80 cm?
3.) Az üvegben a címke szerint 750 ml méz található. Milyen magasan áll a méz a henger alakú üvegben, ha az alaplap belső átmérője 9 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1)
F=2r²·π+2·r·π·m·=
r=12 cm, m=50 cm
be kell helyettesíteni, az eredmény mértékegysége: cm²
V=r²·π·m=
az eredmény mértékegysége: cm³
2)
Ugyanaz, mint az előző feladatban, r=d/2=2 dm, m=8 dm
A felszín mértékegysége: dm², a térfogat mértékegysége: dm³
3)
V=750 ml=750 cm³, r=d/2=4,5 cm
m=V/r²·π
0

Ha beütöd a nevemet és azt, hogy a henger térfogata felszíne, a youtube keresőjébe, akkor a videómban ilyen példákat magyarázok a videómban. Megtisztelsz, ha megnézed.
0

Válaszom, megoldásként jelöld. :)
0