Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezekbe segitene valaki?

Főoldal » Középiskola » Fizika
441
Ezekben egy profi fizikus,aki ért hozzá és rendes levezetéssel leirná nekem a megoldást?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

7
Szia készítem ( nem sorrendben )
1

3. Feladat
Q = I*t
Ebből az idő
t = Q/I = 6800C / 0,8A = 8500 s = 141,66 h

4. Feladat
R = U/I
R = 4,5 V / 0,6 A = 7,5 Ohm
1

2. Feladat
R1+R2+R3+R4 = 22 Ohm


5. Feladat
R = U^2 / P
R = (120V)^2 / 250W = 57,8 Ohm
Módosítva: 6 éve
1

Plusz feladathoz csatoltam képet.
1

Az eredő ellenállás!
R₁=4+5=9Ω
1/R'=1/9+1/6=2/18+3/18=5/18⇒R'=18/5Ω=3,6Ω (ez a párhuzamosan kötött ellenállások eredője csak)
Ehhez van sorba kötve a 7Ω-os
Tehát a kapcsolás eredő ellenállása:
Re=3,6Ω+7Ω=10,6Ω
0

5. feladat
P=U·I⇒I=P/U=250W/120V=2,08A
0

Ha kell, az elsőt, és az utolsót megcsinálom. Írjál!
0