Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

B,c feladatot nem tudom

Főoldal » Középiskola » Matematika
664
Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A számjegyek, melyeket felhasználunk: 1,2,3,5,7,9
b, Megoldás:
első lépésként ki kell választani,hogy mely számokra utal: 1,9
A legegyszerűbb megoldás,ha a két számjegyet egy számjegyként kezeljük (19, illetve 91→kétszerezést fog jelenteni), 4 helyi értékre kell számokat helyettesíteni úgy,hogy a 19 mindenképp benne legyen: 3 maradék helyre a számok 4*3*2=24 variációban kerülhetnek.Figyelembe kell venni ezen felül, hogy a kettős számjegy 4 helyre kerülhet→ 4*24=96.Az utolsó lépés az a kettős szorzat,ami a kettős számjegy számjegyeinek felcseréléséből adódik → 96*2=192 lehetőség.
c, A néggyel való osztás szabálya: ,,∀szám osztható 4-gyel,melynek utolsó két számjegye osztható vele.", ez csak úgy valósulhat meg,ha 2-re végződik (paritás). Az előtte álló számjegyek kombinációi mind oszthatóak 4-gyel (12,32,52,72,92), csak a paritásra kell odafigyelni→ 5*4*3*2=120 különböző lehetőség.
1