Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi. Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1696
1. Egy 10 cm sugarú körben mekkora lehet a kerületi szög, amely egy 7 cm hosszúságú húrhoz tartozik?
2. Egy háromszög egyik oldala 4 cm hosszú. Mekkora lehet az oldallal szemközti szög, ha a háromszög köré írt körének sugara 5 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, A két sugár és a húr egyenlőszárú háromszöget alkot.

A sugár a szára húr az alapja.

A csúcsból bocsátott merőleges felezi az alapot és a csúcsszöget.

felírható sin(alfa/2)=3,5/10

sin(alfa/2)0,35

alfa/2=20,48°

alfa=40,9°

ez a központi szög a hozzátartozó kerületi szög a központi szög fele.(miután leirtam utána láttam hogy nem is a középponti szög a kérdés)

2, Sajnos ezt nem tudom :(
0