Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat tudsz segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
2111
Mekkora tömegű vizet hűt le 30°C-rol 12°C-rá 2 db 30 grammos jegkocka? (ossz. 60g)
(A jég tömeget grammbol át kell váltani kg-ba.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A jég megolvasztásához szükséges hőmennyiség
Q=Lo·m=335kJ/kg·0,06kg=20,1kJ
ezt a hőmennyiséget a keresett"m" tömegű víz biztosítja, attól vonja el
Q=c·m·ΔT⇒m=Q/c·ΔT=20,1/4,2·18=0,266kg=266g
Módosítva: 3 éve
2