Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyors segítségre volna szükségem.nagyon köszi

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
328
A rugó lassú s=8cm kihúzásakor W=0.196 J munkát végzünk.Milyen periodikus ideje lesz a rezgéseknek,ha a rugóra m=50g súlyú testet helyezünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
W=1/2·D·s²⇒D=2·W/s²=2·0,196/0,08²=61,25N/m
T=2·π· m/D =6,28· 0,05/61,25 =0,18s
0