Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon megköszönném a segítséget.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
360
Ha a rugón függő test tömegét delta m=60g-mal növeljük,a rezgési ideje duplázódik.Milyen volt a m test eredeti tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A rezgésidők
T=2·π· m/D 
illetve
2·T=2·π· (m+60)/D 
Oldjuk meg az egyenletrendszert!
osszuk el a két egyenletet, és emeljük utána négyzetre, hogy "eltűnjön a gyök"
⇒1/4=m/(m+60)⇒m=20g
1