Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek , felületek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1585
Mennyi festék kell egy 200,0 m hosszú és 0,2 m átmérőjű hengeres csővezeték befestéséhez, ha 1 kg festék 6 m² -re elegendő
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A henger palástjának területe 2r*π*M, itt, r=0,1 méter, M=200 méter, tehát 2*0,1*π*200=40π m², ehhez 40π/6 kilónyi festék kell. Ha π=~3,1416 kerekítéssel számolunk, akkor 20,944 kg kell hozzá. Ha feltesszük, hogy a legkevesebb vásárolható mennyiség az 1 kilós, akkor 21 kg-nyi festéket kell vennünk.
0