Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljes függvényvizsgálat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
468
Kérem valaki segítsen ebben a feladatban :
f(x) =2x-cos(2x)
Nem tudom meghatározni a szélső értéket és így a többit se tudom.
A választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Teljes függvényvizsgálat, Analízis, deríválás, szélsőérték, inflexiós pont
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

4
Nekiálltam. Szeretném ajánlani a főiskolásoknak és egyetemistáknak készített matek videóimat a függvényvizsgálatról. Remélem segíteni fog, de elkezdem ennek a példának a megoldását is.
https://www.youtube.com/watch?v=2G203Mhf0DA&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=18
https://www.youtube.com/watch?v=nCV9k-ICOpM&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=1
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet. De szélsőérték ott van, ahol az első derivált 0 és előjelet vált, vagy a második derivált nem tűnik el. (Nem nulla.)
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet. Hát azért ez elég kis nyomoronc függvény. Az inflexiós pont szükséges, de nem elégséges feltétele, hogy ott lehet görbületi váltópont, ahol a második derivált nulla de elegendő az, hogy vagy a második derivált előjelet váltson, vagy a harmadik derivált nem tűnik el.
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet.
1