Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A számtani négyzetgyök tulajdonságai

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1357
Ezt hogyan kell kiszámítani? √27*√3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az azonosság, amit használni kell: √a*√b= a*b , tehát  27 *√3= 27*3 = 81 =9.
0

Gyök alatt 27 és gyök alatt 3: Azonos gyökkitevős gyökök szorzata megegyezik a szorzatnak a közös gyökkitevővel vett gyökével. Vagyis: gyök alatt 27 szorozva 3-mal.
Szorozzuk össze a számokat, így lesz gyök alatt 81.
Ezután vonjuk négyzet gyököt. Írjuk át hatvány alakba, így lesz gyök alatt 9 a másodikon.
Egyszerűsítsük a gyökös kifejezést azzal, hogy el osztjuk a gyökkitevőt és a hatványkitevőt is 2-vel, így lesz 9 a végeredmény.

Módosítva: 9 éve
0