Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
796
Négyzetes alapú szabályos gúlák felszine kellene:
a)M=72mm,x=1,20dm

b)a=5,6dm,o=10dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az a, eredménye 8,2944 dm2
Először egy Pitagorsz-tétel segítségével kiszámítod az a oldal felét. Ebből az a oldat. És innen már csak a 4 háromszög és az alsó négyzet területeit kell kiszámolnod.
0

A b, feladat eredménye pedig 138,88 dm2
Itt a felszín kiszámításához a háromszögek magassága hiányzik, vagyis az x. Ezt azonban Pitagorasz-tétellel ki tudod számolni az a oldal felével, illetve az o oldallal. Ha ez megvan, akkor pedig ugyanúgy, mint az a, feladatban, a felszínt úgy számolod ki, hogy összeadod a 4 háromszög és a négyzet területét.
0