Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika :(

Főoldal » Középiskola » Fizika
1012
Mekkora tömegű vizet hűt le 30 °C-ról 12 °C-ra 2db 30 grammos jégkocka?(összesen 60 g)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

A jég megolvasztásához szükséges hőmennyiség
Q=Lo·m=335kJ/kg·0,06kg=20,1kJ
ezt a hőmennyiséget a keresett"m" tömegű víz biztosítja, attól vonja el
Q=c·m·ΔT⇒m=Q/c·ΔT=20,1/4,2·18=0,266kg=266g
1