Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
344
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Fe = Fe2+ + 2e- (zöld színű)
Fe = Fe3+ + 3e- (sárga)


Vas(II) Oxid : FeO
Vas (III) Oxid : Fe2O3

2FeCl2 + Cl2 = 2FeCl3
elektron átmenettel járó reakció, azaz redoxi reakció.
A klór oxidálószer, A Vas(II) klorid pedig redukálószer.

Fe2+ = Fe3+ + 1e-
0