Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
661
A téglatest élei a:b:c ami egyenlő 3:8:15, a felszíne 241,92 cm2. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az élek hossza 3x, 8x, 15x, ekkor (3x):(8x):(15x)=3:8:5 arány teljesül.

A téglatest felszíne 2*(3x*8x+8x*15x+3x*15x)=378x², ez 241,92-vel egyenlő:

378x²=241,92, ennek x=0,8, tehát a téglatest éleinek hossza 3*0,8=2,4 cm, 8*0,8=6,4 cm, 15*0,8=12 cm, ennek a térfogata 2,4*6,4*12=184,32 cm³.
0