Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiában szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Általános iskola » Kémia
441
Ez a kérdés:
Jelöld az alábbi ionok keletkezését!
Kloridion:
Magnéziumion:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Mg = Mg^2+ + 2e^-
Cl + e^- = Cl^-
Ez ^ azt jelenti, hogy a felső indexbe kell írni azt, ami mögötte van.
1

Cl + 1e- = Cl-
Mg = Mg2+ + 2e-
2