Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy egyenlőszárú ∆ szárai 34 cm-esek, az alaphoz tartozó magassága 30 cm. Mekkora a ∆ kerülete, területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
A pitagorasz-tétellel kell megoldani. Elakadtam ennél a feladatnál, pedig a többi 9-et meg tudtam csinálni. :((
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög, pitagorasztétel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alap legyen: a
Így 30²+(a/2)²=34²
(a/2)²=256 cm²
a/2=16 cm
a=32 cm az alapja
Így K=2×34+16=84 cm
T=(a×m)/2=(32×30)/2=480 cm²
-1