Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A dinamika alapegyenlete

Főoldal » Középiskola » Fizika
3114
Egy 500000kg tömegű Airbus 380-as utasszállító repülőgépre felszállás közben a négy hajtóműve egyenként 340000Newton tolóerőt fejt ki. A haladási iránnyal ellentétesen a repülőgépre 260000Newton erő hat.Mekkora úton és mennyi idő alatt éri el az álló helyzetből induló repülőgép a 70m/s sebességét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F(e)=m*a
F(e)=340 000-260 000N=80 000N
80 000N=500 000kg*a -> a=0,16m/s2

v = a*t -> t=v/a=70m/s / 0,16m/s2=437,5s
s=at2/2=15312,5m
3