Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy raktárban négyszer annyi liszt van...

Főoldal » Középiskola » Matematika
1037
Egy raktárban négyszer annyi liszt van, mint a másikban. Ha az első raktárból 3000 kg, a másodikból 135 kg lisztet elvisznek, akkor a két raktárban ugyanannyi liszt marad. Mennyi liszt volt eredetileg az első és a második raktárban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x · 4 -3000 = x - 135
4x-3000= x - 135
3x-3000= -135
3x=2865
x=955

1. raktár =3820
2. raktár = 955
1