Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek tz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
436

a 10 kérdés NÉGY LEHETSÉGES VÁLASZáBÓL Annak AZ EGYnek a betűjelét KELL elküldeni, AMI HELYES.

A következő állítások közül melyik nem egybevágósági transzformáció?
a) tengelyes tükrözés
b) középpontos tükrözés
c) középpontos hasonlóság
d) eltolás

2) Az eltolást egyértelműen meghatározza ...
a) a szöge
b) a tengelye
c) a középpontja
d) a vektora

3) Mi a vektor?
a) egy nyíl
c) egy szakasz
c) egy irányított szakasz
d) egy férfinév

4) Egy vektornak nincs...
a )szöge
b) iránya
c) hosszúsága
d) ellentettje

5) A forgatásnak nem kell megadni a ...
a) forgásszögét
b) a forgatás irányát
c) középpontját
d) vektorát

6) Milyen szimmetria nem létezik?
a) forgásszimmetria
b) eltolási szimmetria
c) középpontos szimmetria
d) tengelyes szimmetria

7) Mikor hasonló két alakzat?
a) Ha a megfelelő szakaszaik aránya megegyezik.
b) Ha a megfelelő szakaszaik nagysága megegyezik.
c) Ha a megfelelő szögeik aránya egyenlő.
d) Ha a megfelelő oldalaik egyenlőek.

8) A következő háromszög-párok közül melyik pár hasonló?
a) a=2cm , b=3cm , c=4cm ; a'=2cm , b'=3cm , c'=4dm
b) a=2cm , b=3cm , c=4cm ; a'=4cm , b'=6cm , c'=8dm
c) a=2cm , b=3cm , c=4cm ; a'=4cm , b'=6cm , c'=8cm
d) a=2cm , b=3cm , c=4cm ; a'=6cm , b'=9cm , c'=10cm

9) Mekkora a hasonlóság aránya a következő két háromszögnél?
a=3cm , b=4cm , c=5cm ; a'=9cm , b'=12cm , c'=15cm
a) 4
b) 1/2
c) 3
d) 1,5

10) Mi igaz a hasonló síkidomok szögeire?
a) Nagyságuk aránya megegyezik a hasonlóság arányával.
b) A megfelelő szögek egyenlőek.
c) Nagyságuk a hasonlóság arányától függ.
d) Kicsinyítéskor kisebbek, nagyításkor nagyobbak lesznek


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
az elsőre tudom a választ az C lesz
Mi a vektor egy irányított szakasz az az C
4. Egy vektornak níncs...
Szöge az az A
0

1 C
2 D
3 C
4 A
5 D
6 B
7 A
8 C
9 C
10 B
1