Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (hasonlóság)

Főoldal » Középiskola » Matematika
646
Segítene valaki megoldani a bekarikázott feladatokat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1090: 8,4/6= 1.4 tehát 1,4 szeres a nagyitás az az
b 4*1,4=5,6 cm
c 2,5*1,4= 3,5 cm

1092 Mivel egyenesen arányos a két háromszög szára és alapja ezért: 8/10=0,8 0,8*17=13,6 cm
Tehát 13,6 cm hosszú a szára.

1094 2/5=0,4 0,4*3,8= 1,54 cm

1103 2,2/3,3= 0,66 ezzel kell szorozni a továbbiakban.
tehát a=0,8 b= 1,2 / kerekitve / c=1,6 / kerekitve/

1106 12/14= 0,8571 ezzel a számmal kell szorozni az eredeti betűket.
a 29,785
b ez a 12 cm
c 23,828
d 17,871
e 21,275
Módosítva: 9 éve
0