Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell ezt felbontani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
965
(2x-4)2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
2x^2-16x+16
0

Először 2x*2x=4x^2
utána 2*2x*4=16x
utána 4*4=16
Tehát 4x^2-16x+16
(bocsi először rosszat írtam)
0

Első tag négyzete, szorzatok kétszerese, második tag négyzete:
4x^2-16x+16
1

2x-4
0

(a+b)^2=a^2+2*a*b+b^2
tehát: 4x^2-16x+16
0