Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SURGOOS!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
Egy kétjegyű számban a második számjegy 4-gyel kisebb, mint az első. Ha a számhoz hozzáadjuk a számjegyeit, 83-at kapunk. Melyik ez a kétjegyű szám?

(Figyelj! Kétféleképp megközelíthető!)
Döntsd el, hogy igazak vagy hamisak-e az alábbi állítások!

Az egyenlet alakja: 10(x+4)+x+x+(x+4)=83
IgazHamis

A szám felírható: 10x+x+4 alakban.
IgazHamis

Az egyenlet alakja: 10x+4x+x+4=83
IgazHamis

A szám felírható: 10(x+4)+x+x+4 alakban.
IgazHamis

A szám felírható: 10(x+4)+x alakban.
IgazHamis

A keresett szám: 37
IgazHamis

A keresett szám: 73
IgazHamis
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem
0

Az egyenlet alakja: 10(x+4)+x+x+(x+4)=83
Igaz

A szám felírható: 10x+x+4 alakban.
Hamis

Az egyenlet alakja: 10x+4x+x+4=83
Hamis

A szám felírható: 10(x+4)+x+x+4 alakban.
Hamis

A szám felírható: 10(x+4)+x alakban.
Igaz

A keresett szám: 37
Hamis

A keresett szám: 73
Igaz
1