Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a felszíne az egyenes hengernek, ha alkotója (a) és alapkörének sugara (r):

Főoldal » Általános iskola » Matematika
777
1. a=5cm, r=3cm
2 a=1cm, r=1dm
3 a=1,2m, r= 15dm
4 a=12mm r=2,1cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

6
Bocsi, de az alkotója az mit jelent, mert 7-es vagyok és mi nem ezt a szót használjuk. Alapja? Palástja?
0

Nekiálltam
0

·1.

A= 2 · Talap+Tpalást
Talap= r·r·π= 3·3·3,14=9·3,14=28,26 cm2
Tpalás= Kalap·M (a) = 2·r·π·5= 2 · 3 · 3,14 · 5=18,84 · 5=94,2

A= 2 · 28,26 cm2 + 94,2 cm2 =150.72 cm2
0

2.

A= 2 · Talap+Tpalást
Talap= r·r·π=10·10·3,14=314 cm2
Tpalás= Kalap · M= 2 · r · π = 2 · 10 · 3,14 = 62,8 cm2 (itt feleslegej 1gyel szorozni :) )

A= 2 · Talap+Tpalást= 2 · 314 + 62,8= 690,8 cm 2
Módosítva: 6 éve
0

3.

A= 2 · Talap+Tpalást
Talap= r · r · π = 15 · 15 · 3,14 = 706,5 dm 2
Tpalást= Kalap · M= 2 · r · π · 12 = 2 · 15 · 3,14 · 12= 1130.4 dm2

A= 2 · Talap+Tpalást
A= 2· 706,5 + 1130,4 = 1413+1130.4 = 2543.4 dm2
0

4.

A= 2 · Talap+Tpalást
Talap= r · r · π = 21 · 21 · 3.14 = 1384.74 mm2
Tpalást: Kalap · M = 2 · r · π · 12 = 1582.56 mm2

A= 2 · Talap+Tpalást

2 · 1384.74 + 1582.56= 4352.04 mm2


0