Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
1. Egy 8000 Ft-os cipő új ára 10000 Ft. Hány százalékkal kerül többe?
2. Egy iskola felső tagozatán 540 tanuló jár, 135 ötödikes, 108 hatodikos, 216 hetedikes. A többiek nyolcadikosok. A tanulók hány százaléka jár az egyes osztályokba?
3. Az elmúlt évben 3,45 tonna kukorica termett. Az idén a szárazság miatt 3,174 tonna termett. Hány százalékkal csökkent a termés tavalyhoz képest?
4. Egy dolgozatban 32 pontot lehet kapni összesen. Anna 20 pontot, Béla 10 pontot, Csaba 28 pontot szerzett. Hány százalékos a tanulók teljesítménye?
Ez így jó megoldásnak ? A 3-ast nem tudtam
Megoldások :
2000:8000=0,25
1. 0,25*100=25
25% százalékkal kerül többe .
2. 135+108+216=459
540-459=81 nyolcadikos
135:540=0,25
0,25*100=25(%)
108:540=0,2
0,2*100=20(%)
216:540=0,4
0,4*100=40(%)
81:540=0,15
0,15*100=15(%)
A tanulók 25% százaléka ötödikes , 20% százaléka hatodikos ,
40% százaléka hetedikes , 15% százaléka nyolcadikos .
3.
4. Anna
20:32=0,625
0,625*100=62,5
Béla
10:32=0,3125
0,3125*100=31,25
Csaba
28:32=0,875
0,875*100=87,5
Anna teljesítménye 62,5% százalékos , Béla teljesítménye
31,25% százalékos , Csaba teljesítménye 87,5 százalékos .


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
A legelsőnél a megoldás
1. 2000:8000=0,25
0,25*100=25
25% százalékkal kerül többe .
0

????
0

Az 1.,2. és 4. feladat megoldásai jók. A 3. feladatra az alábbi egyenletet írhatjuk fel:

3,174=3,45 ·(100-x)/100

Ezt megoldva x=8
Tehát 8%-kal csökkent a termés a tavalyihoz képest
0