Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Ábrázolás módszerével kell megoldani
1)Két szám összege 11,4.Melyik Ez a két szám, ha tudjuk,hogy az egyik szám 3,6-tel nagyobb mint a másik?
2)Két szám különbsége 7,5.Melyik ez a két szám, ha tudjuk,hogy az egyik szám 2,5-szerese a masiknak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszönöm a segítséget
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
·1)
x+x+3,6=11,4
2x+3,6=11,4 /-3,6
2x=7,8
x=3,9

3,9+3,9+3,6=11,4


-1