Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen anyagból készülhetett a henger?

Főoldal » Középiskola » Fizika
347
Henger alakú, fémből készült testet dinamométerre akasztunk. A test súlya G_1=10N. Vízbe merítve a testet a dinamométer G_2=6,3N erőt jelez. Milyen anyagból készülhetett a henger?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az alábbi adatokat tudjuk a szövegből:
a test súlya 10N⇒tömege (mtest=1kg)
a felhajtóerő Ff=G₁-G₂=3,7N⇒ebből tudjuk, hogy a kiszorított víz tömege 0,37kg. Ebből ki tudjuk számítani a kiszorított víz térfogatát, ami megegyezik az ismeretlen test térfogatával. Jelöljük V-vel
V=0,37/1000=3,7·10-4
Az ismeretlen test sűrűsége=mtest/V=1kg/3,7·10-4m³=2700kg/m³
Ez a sűrűség (táblázatból) az alumíniumé
0