Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
798
János 20 m/s sebességgel utazik az édesanyjához.
a, Mit gondolsz, mivel megy, Rollerral, autóval, vagy repülővel?
b, Számold ki, hány km/h sebességgel halad!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először a b, kérdésre válaszolva az a, is egyértelműbb lesz. Felhasználva, hogy 1 m/s = 3.6 km/h (a méter és a kilométer között 1000 a váltószám, az óra és a másodperc között 3600, 3600/1000 = 3.6), kapjuk hogy
ha 1 m/s = 3.6 km/h
akkor 20 m/s = 20*3.6 km/h = 72 km/h.

Megvizsgálva az a, kérdésben megadott lehetséges válaszokat, azt kapjuk, hogy János autóval utazik. (Rollerrel nem tudnánk ilyen gyorsan haladni, a repülő pedig sokkal gyorsabban halad, így marad az autó, ami haladhat ennyivel.)
Módosítva: 6 éve
0