Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Aki tudna segíteni az segítsen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, 12-(7x+1) + 8 = 3x+9
12-7x-1+8 = 3x+9
19-7x = 3x+9 /-9
10-7x = 3x /+7x
10 = 10x
1 = x
Ell:
12-(7*1)-1+8 = 3*1+9
12-7-1+8 = 12
12 = 12
=========================================
2, 0.75+(10x+6,25) - (6x+4) = 16x - (8x + 6,5) + (2x - 5,5)
0.75+10x+6,25 -6x-4 = 16x-8x-6,5+2x-5,5
4x + 3 = 10x -12 /-4x
+3 = 6x -12 /+12
15 = 6x
2.5 = x
Ell: 0.75+(10*2.5)+6.25-(6*2.5) -4 = (16*2,5)-(8*2.5)-6.5+(2*2.5) - 5.5
0.75+25+6.25-15-4 = 40 -20-6.5+5-5.5
13 = 13

3, 3(x-4)-2(2x+6)<2(x-7)+5
3x-12-4x-12 < 2x-14+5
-1x -24 < 2x -9 /+9
-1x -15 < 3x /+1x
-15 < 3x
-5 < x


4, 5(x-1) >= 3x+4
5x-5 >= 3x+4 /-3x
2x -5 >= 4 /+5
2x >= 9
x >= 4.5


5, 3(x+2) + 6-2x = 4(x-1)+16-3x
3x+6 +6-2x = 4x-4+16-3x
1x+12 = 1x+12
x € R vagyis bármilyen számot beírsz akkor egyenlő lesz
Pl.
3(4+2) +6-2*4 = 4(4-1)+16-3*4
12+6+6-8=16-4+16-12
16 = 16

Ha kell még segítség matekból nyugodtan írj facebookon: Mellár Patrik néven megtalálsz ;)
0