Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
4. Mekkora a kétjegyű 6-tal osztható számok összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számtanisorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
6×(1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15+16)=
6×[(16×17):2]=6×(272:2)=6×136=816
0

Csatoltam képet. Azt gondolom, hogy számtani sorozat szabályait kell alkalmaznod.
Módosítva: 6 éve
0