Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlőtlenség megoldás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3(1-2x)-(4-5x)> 3+2(4-2x) /zb
3-6x -4+5x>3+8-4x /öv
-1-1x>11-4x /+4x
-1+3x>11 /+1
3x>12 /: 3
x> 4

3(1-5)-(4-5x5)=3-4-(-21)=3-4+21=20
3+2(4-2x5) = 3+2-6=5-6= -1

20>-1 ez igaz :)
1