Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az x értéke(értékei)

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
1009
(x+2)/(x+1)+(x+6)/(x+3)+(x+10)/(x+5)=6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Eloszor a szamokat kell atpakolni a hatoshoz.
(x+2)/(x+1)+(x+6)/(x+3)+(x+10)/(x+5)=6 /-27
x/x+x/x+x/x=-21 /*x
x+x+x=-21
3x=-21 /:3
x=7
-2

x1= 0
x2= (2*3^(1/2))/3 - 3
x3= - (2*3^(1/2))/3 - 3
1