Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

0,5 g szén dioxid anyagmennyisége

Főoldal » Általános iskola » Kémia
532
Mennyi 0,5 g szén - dioxid molekula anyagmennyisége??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
m=0,5 g CO2
moláris tömeg (M): 44 g/mol
n=m/M=0,5g/(44g/mol)=1/88 mol
0