Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek tudnál segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
460
Mekkora munkát végzünk egy 5kg testen, µ=0,1, ha egyenletesen mozgatjuk vízszintes talajon, s=3,6 méteres úton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fny=m·10=50N
Fs=μ·Fny=0,1·50=5N
A munkát a súrlódási erő ellenében végezzük, tehát ekkora erővel mozgatjuk a testet 3,6m-es úton
W=Fs·s=5·3,6=18Nm=18J
0