Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek tudnál segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
438
Mekkora munkát végez egy 80 kg-os ember, egy 5kg-os testen, miközben 18m magasra felcipeli? Mekkora a hatásfok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Hasznos munka Wh=5·10·18=900J
Összes munka Wö=(80+5)·10·18=15300J
hatásfok=Wh/Wö·100%=900/15300·100%=5,88%
0