Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tételt

Főoldal » Középiskola » Matematika
784
Egy derékszögű háromszög befogói 5 cm és 12 cm hosszúak. Mekkora a háromszög átfogója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azért ezt illene tudni....

Pitagórasz azt mondta:
befogókat emeled négyzetre
add össze a kapott számokat
Az eredmény az átfogó négyzete, tehát..

a kapott szám gyöke lesz jó..


5 négyzete + 12 négyzete = átfogó négyzete
25+ 144 = c négyzet
169 = c négyzete
c= 13
0