Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna gyorsan segíteni? Nagyon sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
997
Egy henger alakú bögre belső átmérője 6 cm.
Mennyi ital fér bele, ha belső magassága 10 cm.

Mekkora a forgáskúp felszíne, ha sugara 6 cm és alkotója 19 cm.

Egy mérőhengerben 0,5 dl víz van. A belső átmérője 7 cm.
Milyen magasan áll a víz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy henger alakú bögre belső átmérője 6 cm.
Mennyi ital fér bele, ha belső magassága 10 cm.
Térfogat = sugár négyzete szer pi szer magasság

v= 3 négyzete szer 3,14 szer 10
V=282,6



Mekkora a forgáskúp felszíne, ha sugara 6 cm és alkotója 19 cm.


felszín = r négyzet szer pi + r szer pi szer a (alkotó)

F= 6 négyzete szer 3,14 + 6 szor 3,14 szer 19 = 471


Egy mérőhengerben 0,5 dl víz van. A belső átmérője 7 cm.
Milyen magasan áll a víz?

0,5 dl= 0,5 köb deciméter

Térfogat = sugár négyzete szer pi szer magasság

0,5 = (7/2) négyzeten szer 3,14 szer magasság
0,5 = 10,99 szer a magasság
magasság = 0,0455 dm



0