Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1256
Valaki megtudná írni hogy:
Öt egymást követő egész szám összege 245.
a, melyik a középső szám
b, melyik a legnagyobb szám
A válaszokat köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

(a)+(a+1)+(a+2)+(a+3)+(a+4)=245
5a+10=245
5a=235
a=47
Így a középső szám 49 és a legnagyobb 51
-1