Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Apu az 5, 10, 20 és 50 forintosait be szokta dobni Magyi perselyébe. Amikor már mindegyikből rengetek volt benne, akkor Magyi ki akart fizetni 1530 Ft-ot egy új fülhallgatóért.
a, Legalább hány pénzérmére van ehhez szükség?
b,Ki tudja-e fizetni úgy, hogy minden pénzérméjéből ugyanannyit használ el?
c, Ha anya beváltotta a maradék pénz 3000 forintra, akkor legfeljebb hány pénzérme lehetett kezdetben a perselyben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

a,
A legalább az azt jelenti hogy a lehető legkevesebb pénzérmével jöjjön ki a megoldás
Így 1530:50=30 darab ötvenessel jön ki.
30 forint meg 1darab 20-as ás 1darab 10-essel jön ki hogy a lehető legkevesebb legyen, így legalább 32 darabra van szükségünk
b,
5x+10x+20x+50x=1530 forint
85x=1530 forint
x=18, így ki tudja fizetni mindegyikből 18-at használ fel
c,
ezt sajnos nem értem

-1