Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
570
Egy jó matekos kérem segítsen mert én hülye vagyok ehhez. Leginkább a d választ szeretném megtudni.


Egy szállítási vállalkozás 4 kamionnal szállít árut.
Az első kamionban b tonna áru van.
a. A második kamionban 3 tonnával kevesebb van, mint az elsőben. Mennyi árut
szállít a második kamion?
b. A harmadik járműben kétszer annyi áru van, mint az elsőben. Mennyi árut
szállít a harmadik kamion?
c. A negyedik kamionban lévő áru éppen fele a második kamion rakományának.
Mennyi árut szállít a negyedik kamion?
d. Számold ki, hány tonna áru van az egyes járműveken, ha összesen 36 t árut
szállít?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. kamion = b = 10,5 t
2.kamion=b - 3 7,5 t
3.kamion = bx2 21 t
4.kamion= (b-3)/2 3,75 t

Összesen: 36t
egyenlettel kell megoldani




0