Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög arányai

Főoldal » Középiskola » Matematika
1976
Egy négyszög adott sorrendben vett oldalai úgy aránylanak egymáshoz, mint 4:3:5:6-hoz. Határozd meg a hozzá hasonló négyszög oldalait, ha a. leghosszabb oldala 36 cm?
Nemértem mit kellene csinálnom. Kérlek segítsen valaki .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Akkor hasonló két négyszög ha oldalaik aránya állandó.
Leghosszabb oldala 36cm, a másiknak meg 6-od ennyi, tehát ha az oldalakat elosztjuk 6-ot kapunk.
Így az oldalai:
6×6=36 cm, 5×6=30 cm, 4×6=24 cm, 3×6=18 cm
-1