Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsan

Főoldal » Általános iskola » Kémia
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
4. Feladat
1. C
2. Molekula
3. Kovalens
4. Elektród
5. Hegyikristály
6. Brilliáns
7. Tetraéderes
8. Szén

5. Feladat
Jele : SiO2
fp : 2230 Celsius fok
op : 1650 Celsius fok
Színe : fehér
Halmazállapota : szilárd, kristályos anyag
Oldhatósága vízben : 0,012g 100 g vízben
Sűrűsége : 2,2 g/cm3
Elektromos vezetés : jó
Fontosabb reakciói :
2MgO + Si = 2Mg + SiO2
3SiO2 + 4Al = 2Al2O3 + 2Si
2Mg + Si = Mg2Si
Si + 4OH- = SiO4^4- + 2H2
Előfordulása a természetben : Napban,csillagokban. A földkéreg 2.-ik legyakoribb eleme.
Előállítása : 2MgO + Si = 2Mg + SiO2
Felhasználása : fémkohsszat, CPU chipeket alkotó elem, tranziszteres rádió, ötvöző anyag
Egyéb : 1,4 g található 1 ember testében főleg a kötőszövetekben.
0