Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 11.

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy pont akkor van rajta az egyenesen,ha koordinátái kielégítik az egyenletet.Vagyis a koordinátái "stimmelnek".

P(-1,4)
-0,5x+2/3 y= -1,5

teszt:
-0,5 ször -1 meg 2/3 szor 4 egyenlő-e -1,5 tel?



x tengelymetszet: ahol y = 0

pl. x+2y=6 esetén
x+2 szer 0 = 6
x= 6
Q(6,0)

y tengelymetszet : x=0

0+ 2 szer y = 6
y=3

L(0,3)


Két egyenes párhuzamos, ha a meredekséguk ugyanaz
Két egyenes merőleges, ha a meredékségük szorzata -1
egyik 2/3 másik -3/2

y= mx+c


y= -3/2 x +1
m = -3/2
vele párhuzamos egyenes:
y= -3/2 x + c

Ezen P(-1,4) rajta van------koordinátái "stimmelnek"

4 = -3/2 szer -1 +c
c= 2,5

y= -3/2 x + 2,5

Ha rá merőleges egyenest kersünk akkor az m-et le kell cserlni:
m= 2/3

y= 2/3 x + c
P(-1,4) "stimmel"

4=2/3 (-1) +c

c= ....

stb

A többihez lásd üzenet

0