Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vonatok és városok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
3634
Segítsetek! A város és B város között a sínpálya hossza 750 kilométer. A kék vonatnak délután 2-kor kell elindulnia A-ból B-be. A piros vonatnak délután 3-kor kell elindulnia B-ből A-ba, de meghibásodás miatt 95 percet késik. Ha a kék vonat 55km/h sebességgel halad, a piros meg 75-tel, hol fognak találkozni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
A kék vonat 2-kor indul, 55 km/h.
A piros vonat eredetileg 3-kor indul, de késik 95 percet (1 óra 35 perc), tehát 4 óra 35 perckor indul.
A kék vonat a 2 óra 35 percnyi idő alatt megtesz 142 kilómétert, tehát a piros vonat indulásakor a kék már ennyit megtett. (55 * 2,583).

Ekkor 608 km-re vannak egymástól.
55 km/h * x óra + 75 km/h * x óra alatt teszik meg együtt a 608 km-t.

55*x + 75*X = 608
X = 4,677

Tehát 4,677 óra után találkoznak, innestől már könnyű kiszámolni, hogy ez A-tól és B-től hol található. (be kell szorozni az adott km/h-val).

Tehát A-tól 142 + 55*4.677 = 400 km-re,
B-től pedig 4.677 * 74 = 350 km-re van.
0

LOL a link ez: https://ehazi.hu/q/00004

te vagy a negyedik aki kérdést tett fel!
0