Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives segíts...SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
401
Nagyon fontos holnapra kellene......csatoltam képet.. előre is köszi...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
állandó a nyomás:
4.)V₁/T₁=V₂/T₂⇒V₂=V₁·T₂/T₁=0,5·362,5/290=0,625m³

5.)állandó térfogat
p₁/T₁=p₂/T₂⇒p₂=p₁·T₂/T₁=293·18/263=20MPa
0