Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszázalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
597
65 g vízben feloldottak 15 g sót. Hány tömegszázalékos lesz az oldat? Számítással igazold!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
oldott anyag tömege:
15 g só

oldat tömege:
oldószer tömege + oldott anyag tömege = 65 g víz + 15 g só = 80 g

tömeg%= oldott anyag tömege (g) *100 / oldat tömege (g) = 15 g * 100 / 80 g = 18,75 tömeg%
3