Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Valaki

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz magassága (m) a 12,5 méterrel szemközti oldal.

sin 73,8⁰ = m / 12,5

m=12,5 m * sin 73,8⁰ = 12,0 m

39,1 fok kiegészítő szöge 90-39,1=50,9 fok
mert a trapéz alapjai párhuzamosak, és egyik szöge derékszög.

ctg 50,9⁰ = m / (felső alap)
felső alap = m / ctg 50,9⁰ = 12,0 / ctg 50,9⁰ = 14,8 m

cos 73,8⁰ = x / 12,5 (x-szel hosszabb az alsó alap a felsőnél)

x= 12,5 * cos 73,8⁰ = 3,5 méter
Az alsó alap: 3,5 m + 14,8 m = 18,3 m

A kerület: 12,5 + 12,0 + 14,8 + 18,3 = 57,6 m

A terület:
alapok összege * magasság/2
(14,8+18,3) * 12,0 / 2 = 198,6 m²
2