Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki az alábbi sokszögek területét.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
891
Csatolok képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Trapéz területe:
T=((a+c)/2)×m=((4+30)/2)×1=17 cm²
Négyzet területe:
oldalnak a négyzete+oldalnak a négyzete=0,4²
2a²=0,16
a²=0,08 dm²=8 cm²
Így T=8 cm²
egyenlő szárú háromszögé:
T=(7,5×4,8)/2=18 cm²
Derékszögűé
(6×5)/2=15 cm²
Így a sorrend
É<T<E<l
Így az étel szó.
0